Isten hozott nálam!


Örülök, hogy meglátogattál, gyere máskor is!

2011. június 14., kedd

Unokatestvér találkozó....

....melyet minden évben pünkösd hétfőre szervezünk. Most én vendégelhettem meg unokatestvéreimet családjukkal együtt. Ahogy "haladunk" a korral, úgy lesznek egyre fontosabbak ezek a családi események! És ami igazán örömmel tölt el, hogy nem csak nekünk unokatesóknak, hanem gyermekeinknek ugyanúgy fontossá vált. Az unokabátyám kislánya Münchenből jött haza a találkozó miatt, pedig tegnap délután már vissza is kellett utaznia. 
Kíváncsiak, érdeklődőek. Timi például azt kérte meséljünk a mamájáról, mert mi olyan sokat nyaraltunk nála....
Igen ez a kérdés elég volt ahhoz, hogy csak meséljünk.......meséljünk.....nem akart vége szakadni, mindenkinek eszébe jutott egy-egy kedves emlék, élmény....a fiatalok pedig érdeklődve hallgatták. Jó volt felidézni a gyermekkorunkat,  nyaralásainkat a "Tántinál" Pécsett, amikor  az Uránváros mellett még kiserdő volt és  gyümölcsös, ahová  pléddel a hónunk alatt kijártunk babázni, kerékpározni,  és a falun élő nagymamánál a "sárdagasztás", a hajnali kenyérsütés illata.......... Hát igen, egy kicsit elkalandoztam...........
Szóval az izgalom, meg minden.........Negyvenhatan voltunk..............

Reggel a húsok előkészítése után a teraszon a sörpadokat próbáltam úgy elhelyezni, hogy mindenki kényelmesen elférjen.Sajnos kicsinek bizonyult, így a negyedik sörpad a terasz mellé került.


 Megérkezett a felmentő sereg!


Kinga inkább a köveket részesítette előnyben.


Két bográcsban főtt a pörkölt. Az egyikben vegyes, a másikban sertés.


Jó emberek kis helyen is elférnek!


Itt már a délutáni pancsolás......  a párom a "legújabb fürdőrucijában" csobbant a gyerekek közé!


Volt is nagy birkózás!!!!!!!!!!


Íme a legkisebb! Hihetetlen, milyen magabiztosan mozgott a vízben!


A nagyobbak hátul a kertben az íjjal ismerkedtek.


Mi az "idősebbek" pedig csak beszélgettünk.....meséltünk...... , mindezek így együtt a harmonikus, szép lelki kapcsolat  alapkövei.

Gárdonyi Géza soraival fejezem beszámolómat:

 "A család is... olyan valami az életben, ami becses... Olaj az élet lámpásában."

8 megjegyzés:

  1. De jó volt Nektek!Egy nagy szerető család mindennél többet ér!:) Olyan kedvesek a képek, látni, hogy jó volt a hangulat.
    Örülök, hogy szép napod volt, ebből sokáig töltekezni lehet:)

    VálaszTörlés
  2. Jól tetted hogy leírtad... igaz én kíváncsi voltam és én telefonon már kértem infot a találkozóról.. Ebben a rohanó világban, mikor elmegyünk egymás mellett, jó látni hallgatni, hogy vannak még családok, barátok ,akik igazán összetartanak

    VálaszTörlés
  3. Igen Éva sokáig töltekezhetünk...."a család is.... olyan valami az életben ami becses....Olaj az élet lámpásában!"

    Vera örültem a kíváncsiságodnak, ha nem jelentkezel én hívtalak volna! Szép az összetartás, legyen az akár családi, akár baráti!
    És tudod a szeretet a kulcsa mindennek!

    VálaszTörlés
  4. Gratulálok a szép nagy családodhoz, a jó szokásotokhoz, kívánok még sok közös pünkösdölést nektek!

    (Írtam kicsit bővebben,de ez most megint nem az én gépem és kicsit(nagyon lassú) nem tudom ezért-e, de minden elszállt...:-(((

    VálaszTörlés
  5. Marika köszönöm, és nagyon sajnálom, hogy elszállt a bejegyzésed! Egyébként én jártam már így! Igencsak bosszantó tud lenni!

    VálaszTörlés
  6. Szia Erika:)

    Nagyon jo volt olvasni, es kovetendo pelda lehetne, annyira szep, hogy igy ennyien alkottok egyet.
    En egy bar idos, de meg nagyon friss parral toltottem a mai delutant, de hasonlot ereztem.Az egymasra figyelest, es igazan jol esett.

    Nagyon szep a kert, a bogracs, a furdes, az asztalok, arasztjak a jo hangulatot, olyan bekes az egesz.

    En is csak gratulalni tudok!es kivanni meg sok sok ilyen napot!

    VálaszTörlés
  7. Én ilyen nagy családi találkozót még talán soha nem hallottam. Szeretetben, együtt, ez nagyon jó. De jó nagy szervezést, munkát igényel, hogy ennyi ember jóllakjon, a gyerekek se unatkozzanak. Gratulálok!

    VálaszTörlés
  8. Beáta köszönöm! Tényleg volt vele munka, de megérte! Egyébként az unokatestvéreim is segítettek. A sütikről és az italokról Ők gondoskodtak, a mosogatásba is besegítettek, nekünk csak az elpakolás maradt a végére. Szép hétvégét, jó hűsölést a medencétekben!

    VálaszTörlés