Isten hozott nálam!


Örülök, hogy meglátogattál, gyere máskor is!

2011. június 24., péntek

Naplóborító ....

....ajándékba.

 
A napokban Álomjáró-Bozsomati blogjában láttam a naplóborító készítésének leírását lépésről - lépésre. Már akkor úgy gondoltam nekem ezt a technikát ki kell próbálnom. Kapóra jött, hogy mára terveztük egyik nagyon kedves tanító nénink nyugdíjas búcsúztatóját. Természetesen az idővel ismét harcban álltam, csak éjszakai varrás jöhetett számításba. Sejtettem, hogy a fél éjszakám rámegy, de nem tudtam volna úgy elmenni a búcsúztatóra, hogy nem viszek saját készítésű ajándékot. Valamikor "réges-régen"  még az én fiaimat is tanította a számolás, a betűvetés és az olvasás tudományára.  Tőle tanultam nemezelni, sokszor betért  hozzám egy kis beszélgetésre is csak úgy.  Tehát nem volt kérdés......... Varrok!
Foltvarrással először a varrószakkörös oldalon próbálkoztam, gondoltam itt az ideje belevágni valami komolyabb (mármint számomra)  munkába! Papírra varrás technikájával szerettem volna.......aztán maradt a blokkok sorszám szerinti összevarrása. Tudom, ha ezt a munkát egy vérbeli profi foltvarrós meglátja, talán még a haja is égnek áll!  De higgyétek el olyan örömmel és szeretettel varrtam! 
 

 
 

10 megjegyzés:

  1. Erika! Nekem nem áll fel a hajam, de ezt is meg kellene csinálni együtt!Nekem nagyon tetszik, és gondolom akinek készítetted /én tudom kié/ örült neki.. Nagyon ügyes vagy... Ilyenkor jövök rá, mennyi mindent kell még tanulni, vagy inkább kellene..

    VálaszTörlés
  2. Nagyon jó lett, ízléses, szép és nagyon kedves Tőled.Le a kalappal előtted mennyit dolgozol.Már az előző bejegyzéshez írni akartam amikor azt a gyönyörű nagy keretet megláttam, hogy itt aztán van sok munka!Sajnos a málna és más sem várja meg míg kipihenten, ráérősen elkezdesz begyűjtögetni. Most érik, most kell leszedni és elrakni.Hogy bírod?

    VálaszTörlés
  3. Nagyon-nagyon szép lett, gratulálok! A színe, és minden... Nekem ilyenhez nem biztos, hogy lenne türelmem:) Várom a további kis gyönyörűségeidet:)

    VálaszTörlés
  4. Nagyon szép lett Erika, biztos vagyok benne, hogy a Tanító néni is örömét leli benne :o)

    VálaszTörlés
  5. EZ egyszerűen pazar lett, és szerintem keresve sem lehet semmi kifogásolni valót találni rajta. Nagyon szép.

    VálaszTörlés
  6. Se vérbeli, se profi nem vagyok, viszont ez teljesen rendben van... Sőt...egyáltalán nem biztos, hogy aki vérbelinek és profinak tartja magát,az tud ilyet. Őszinte elismerésem!

    (A papírravarrásról nagyon sok anyag van a neten,de én is szívesen segítek, ha szükséged van rá bármikor.

    VálaszTörlés
  7. Hűha ! Minden elismerésem a Tied! Nagyon ügyes vagy!
    Már én is tűkön ülök, úgy szeretnék végre varrogatni, de ablakcsere kellős közepén vagyunk, nem merem elővenni a kézimunkáimat,túl nagy a felfordulás!:))

    VálaszTörlés
  8. Vera majd erre is szánunk időt! Csak tudod.....ebből van nekem a legkevesebb! Pedig ha tehetném.....

    Beáta köszönöm! Valóban a kert nagyon sok időmet elveszi...de nagyon szeretem.... Köszönöm az elismerést!

    Krealady én biztos vagyok benne, hogy neked is menne! Köszönöm!

    Molika köszönöm! Nagy-nagy szeretettel készítettem, de Te is tudod, hogy nem vagyok profi...de a szívem benne van!

    Zafon örülök, hogy tetszik Neked is! Gyönyörűek a Te munkáid, sokat nézelődöm Nálad.

    Marika nagyon kedves vagy! A segítséged előre is köszönöm, valószínűleg élek is a lehetőséggel!

    Éva megértelek, hiszen én is így vagyok ezzel. Nálunk is akad mindig valami halaszthatatlan átalakítani való! De meglátod hamar túl lesztek ezen is. Köszönöm a kedves szavaidat!

    Szép napsütéses, nyári hétvégét kívánok mindenkinek!

    VálaszTörlés
  9. Ez valami gyönyörű lett! Az anyaga, színe, nagyon szép! Gratulálok!

    VálaszTörlés
  10. Köszönöm Patrícia! Nagyon kedves vagy!
    Szép vasárnapot Nektek! Erika

    VálaszTörlés