Isten hozott nálam!


Örülök, hogy meglátogattál, gyere máskor is!

2011. október 9., vasárnap

Újból Tilda.........Renátának

Herbert fiam párja nagy Tilda rajongó..........nem volt kérdés a névnapi ajándéka. Most is izgultam, mint mindig.......Vajon tetszeni fog?........ Vagy nem?
Most már tudom.....sikerült örömet szereznem! .........Nagyon  jó érzés!



 
Minden alkalommal amikor Tildás tárgyakat varrok eszembe jut egy régi történet............most jött el az ideje, hogy nektek is elmeséljem.
Két évvel ezelőtt Renátával Tilda baba projektbe kezdtünk.
Az én feladatom volt a szabás, varrás, kitömés..........a haj....az arc.....a ruha díszítése Renátáé.
Kis kosárkámmal elindultam, hogy viszem a babákat........közben betértem egy méteráru boltba vatelint venni........ Az eladó észrevette a kosárkámban  a babákat......s kérte,  mutassam meg.
Beszélgetésünk során érdeklődött, hogy talán ez a munkám? Mikor felvilágosítottam, hogy ez csak hobbi..........jött a következő kérdés.......mikor van erre időm?
- Éjszaka.........Nagy csend..........
Majd kezét az arca elé emelte (közben jobbra - balra mozgatta)
- És egyébként minden rendben ?

"Kéremszépen" így is lehet gondolkodni! ............

És a babák.........akik miatt megkérdőjelezték a beszámíthatóságomat:

15 megjegyzés:

  1. gyönyörűek ezek a babák, akárcsak a mostani ajándékaid! nem csoda, hogy örömet okoztál velük...:o)))!
    Jót mosolyogtam magamban a történeten...:o)))

    VálaszTörlés
  2. Nekem is tetszett a történet és persze a babák is:)
    sokan vagyunk ezzel így :)

    VálaszTörlés
  3. :DDD Tetszett a sztori!
    A műveid elképesztően gyönyörűek. .)

    VálaszTörlés
  4. Nagyon szépek a munkáid! Nagyon jó kézügyességed és jó ízlésed van! Ilyen szép ajándéknak én is nagyon tudnék örülni!:)

    VálaszTörlés
  5. Nagymamis! Ezek megint csodaszépek! Az ilyennek csak örülni lehet:-))

    A történetedhez meg csak annyit, hogy akár meg is nyílhatna egy kreatív műhely Lipótmezőn..vagyunk hozzá néhányan:-)))

    Az az igazság, hogy amikor a lányaim kicsik voltak, igazán jót csak éjjel haladtam...pedig az a varrógép még igen zajos volt:-))
    Ma is előfordul még, de nőiesen bevallom, ahogy öregszem egyre egyre korábban "fellövik a pizsamámat" :-))
    Viszont korán reggel (néha túl korán is:-)) kidob az ágy :-))

    VálaszTörlés
  6. Valóban megint gyönyörűt alkottál... ráadásul kész is lett.. ügyes vagy... preciz, szép munka...

    VálaszTörlés
  7. Az őszi ajtódísz nagyon tetszik, a tildás babákkal barátkozom.

    VálaszTörlés
  8. Miért félek én annyira nekiállni a Tildának??? Pedig annyira tetszik, és itthon vár kettő az elkészítésre. Anyag, szabásminta megvan hozzá! Annyira szépek! Kedves Nagymamis, én már megállapítottam, hogy az életviteled, a személyiséged, a munkásságod nálam követendő példa. Köszönöm neked! - bocsi ezért a kifakadásért, csak valahogy most nagyon jó volt éppen téged olvasni:)

    VálaszTörlés
  9. Bár van Tilda könyvem és gyűjtöm hozzá az anyagokat is, egyenlőre csak gyönyörködöm mások munkájában, most éppen a Tiedben :)
    Amikor valami kis apróságot ajándékozok barátnőimnek vagy ismerőseimnek, akkor én is tapasztalom ezt a fejbólintós értetlenséget, de örömmel elfogadják. Jó dolog alkotni, mert közben is arra gondolunk, akinek szánjuk, nem igaz?

    VálaszTörlés
  10. Szépek lettek a Tildák egy nőnek jobb ajándékot nem is tudok elképzelni. Nálam most jegelve a Tilda téma. Szerintem sok ember nem becsüli mások munkáját, a ráfordított időt meg pláne. Az eladónak fogalma sincs hány óráig tart valamit elkészíteni, és erre bizony nappal sokszor nincs idő. Mi blogosok és alkotók tudjuk miről, miért mondunk le. Az én szűkebb környezetemben senki nem készít semmit saját maga, ha meglátják az új munkám csak bámulnak és néznek, majd kis idő múlva megkérdezik ez mire jó. A válasz után ismét hallgatnak. Engem pedig már nem érdekel, hogy lesajnálnak.

    VálaszTörlés
  11. Timi jó érzés volt hallani Renitől.....ez drágább és értékesebb, mint a boltban vett.
    A történetkémen én magam is csak mosolyogni tudtam. Köszönöm a kedves, dícsérő szavakat.

    Bemka aranyos vagy köszönöm! Olvastam a beszámolódat, és örülök, hogy jó napotok volt.

    Petra én viszont a Te finomságaid láttán olvadok el! Még szerencse, hogy nem lehet belekóstolni! Mi lenne velem? Köszönöm!

    Éva szerncsére van egy kis kézügyességem.....talán egy kis velem született jó ízlés is.....ugye ezek adottságok, viszont én sem tudok mindent.......nekem is sikerül elrontani dolgokat........de van bennem akarat, kitartás........szeretem kihozni magamból a legjobbat. Neked is köszönöm a kedvességed!

    Marika mondasz valamit! Sokan vannak....vagytok a kreatív blogosok között, akinek csodaszép a munkájuk.......
    Legtöbbször nekem is csak éjszaka jut rá időm.......ezért viszont a párom szokott morogni! És nem igazán érti, hogy ez nekem nem fáradság, hiszen valami olyat csinálok amit nagyon szeretek....ilyenkor repül az idő......hipp-hopp és máris reggel van. Igaz mostanában már én sem úgy bírom mint régebben.
    Az elismerő szavaid nagyon jól estek. Köszönöm!

    Vera köszönöm! Nem lett ám minden kész! Csak ennyire futotta! Kiszabtam még egy nagy tengeri csillagot és egy csigaházat....össze is varrtam őket, de a kitömésre és az utolsó símitásokra már nem jutott idő.......tudod, ebédre jöttek a gyerekek. És még a sütit is meg kellett volna sütni.......de a Reni segített.....gyorsan összedobta....be a sütőbe......amire megebédeltünk ki is sült.

    Beáta örülök, hogy tetszett az ajtódísz, a hortenzia rajta saját szárítás....amit lehetett még megmentettem belőle, tudod a szárzság és a tűző nap nem tett jót neki. A kövirózsa a kertemből......a többi termés egy-egy kerékpáros kirándulás alkalmával került begyüjtésre.....mindíg nyitott szemmel járok. A Tildás babák? Nem mindenki szereti és fogadja el, nincs is ebben semmi rossz......aztán lehet, hogy még Neked is nagy kedvenceiddé válnak! Köszönöm az őszínte szavakat!

    Ildikó nem kell félni....nyugodtan vágj bele! Hidd el nem olyan nehéz! És akkor sem kell megijedni, ha elsőre nem sikerül olyan tökéletesre........Egészen meghatódtam a kedves szavaidtól....Köszönöm! Nekem is jó volt olvasni!

    Bori igazad van.....Nagyon jó dolog alkotni......ajándékot készíteni ismerősnek, rokonnak....barátnak.....és ha örömmel fogadják, az nekünk is öröm. Ha van Tilda könyved, nyugodtan vágj bele.....vannak benne kedves apró, de nem bonyolult tárgyak is.....inkább ezekkel indíts........és a sikerélmény majd bátorságot ad a nagyobb munkához is!

    Aranka köszönöm szépen! Tudom miről írsz.......de nem szabad, hogy a kedvedet szegje! Vannak ilyen emberek is.........de ők soha nem is fogják megtudni.....milyen is az alkotás, az ajándékozás öröme......az a plusz amíg készíted.....akinek készíted.....és közben rá gondolsz........nem is tudják mit veszítenek!

    VálaszTörlés
  12. Örömet okozni másoknak, nemes szívre vall, szépek a munkáid, jó az ízlésed a színek kombinációjában.

    VálaszTörlés
  13. Rózsa köszönöm a kedves szavakat! Olyan aranyos vagy! Szép hetet Nektek!

    VálaszTörlés
  14. Good morning,
    your blog is a dream *wow*
    The Tilda works are very beautiful.
    Many greetings
    Swaani

    VálaszTörlés