Isten hozott nálam!


Örülök, hogy meglátogattál, gyere máskor is!

2014. április 11., péntek

Húsvétra hangolva



A tavasz megérkezésével a gondolataimat leginkább a növénytársítás, a "jó és rossz szomszéd", a biogazdálkodás, a fűszernövények és zöldségfélék termesztésének tudománya foglalkoztatja. 
A kapának kiemelkedő szerepe lett az életemben.....sajnos a varrógép kárára.
Tegnap este a blogok olvasása közben  sok szép és jó ötletet találtam..... az egyik nyuszi minta különösen  csábított. A következő pillanatban már a rongyok között matattam.
Nem  vacakoltam sokáig.....hipp-hopp......a nyuszik már ott huncutkodtak  a teraszon.
A mintát itt találtam.......ha kedvetek van készítsétek el. Hozzanak Nektek is örömet, vidámságot és  jókedvet! 


10 megjegyzés:

  1. Valahogy én is íy vagyok a munkákkal. Fontosabbak a kinti, kerti, udvari munkák, mint a varrások. Pedig úgy hiányzik nekem is.
    Édesek a nyuszikáid, jó színük van, kedves színfoltjai lesznek a húsvéti dekorációnak. én is varrtam hasonlóakat az unokáimnak, de ez a szabásminta nincs meg. köszönöm, hogy lehetővé tetted a hozzájutást! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Éva köszönöm.......bizony nekem is hiányzik a varrás, de a kerti munkát is nagyon szeretem. Amikor már nagy a hiányérzetem akkor készülnek az ehhez hasonló egyszerű és gyors munkák.

      Törlés
  2. Nagyon aranyos a nyuszi. A virágok pedig különösen tetszenek! Biztosan jó lehet a kertben tevékenykedni, majd télen úgy is azt várjuk, hogy végre tavasz legyen, s ne csak a lakásban lehessünk.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kinga a virágokat nagyon egyszerű elkészíteni, nincs benne semmi bonyolult. A neten sok ötletet találsz hozzá. Én imádom a kerti munkát...pedig fárasztó is tud lenni....de nincs annál nagyobb öröm, mint amikor a saját termesztésű salátát, zöldhagymát, vagy retket az asztalra teszem. Jó látni amikor az unokám kimegy a kertbe és a sóskának nekiesik.

      Törlés
  3. Nagyon aranyos a nyuszid! Jó hogy kicsit pihentetted a kapát:-))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Éva! Látod mostanában keveset blogolok.....lelkiismeret furdalásom is van sokszor, de majd a télen bepótolom. Azt hiszem a kapa pihentetése tényleg jó ötlet volt!

      Törlés
  4. Nagyon aranyosak a nyuszikák, így tavasszal kevesebbet lehet alkotni azoknak, akiknek van kertje, mindenki iparkodik elveteményezni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bizony Rózsa ilyenkor az elején sok a munka, ha pedig már kikeltek a növények jöhet a folyamatos kapálás, öntözés. Később pedig a befőzés és a tartósítás. Idén szeretnék egy kicsit könnyíteni magamon.....a sorok közét mulcsozom....talán így többet pihenhet a kapa.

      Törlés
  5. Nagyon ügyes vagy!!! Ezek a nyuszkók meg nagyon szaporák...:o)))

    VálaszTörlés
  6. Bizony szaporák....egyre többen vannak. Valahol mindig felbukkan egy újabb nyunyó. Majd a mamájuk szépen lassan összetereli őket. :)

    VálaszTörlés