Isten hozott nálam!


Örülök, hogy meglátogattál, gyere máskor is!

2012. október 14., vasárnap

Varázspadlás

Vasárnap délelőttönként a konyha az én birodalmam. Az ételek előkészítése, főzése és sütése tölti ki az időmet......amit örömmel és szeretettel készítek. Mellettem szól a rádió.....kedvenc vasárnapi műsorom a Hangtár rádió.....azon belül is a Régió Rádió portréműsorai. Így volt ez szeptember 26-án is. Kovács Miklós riporter Tibold Zitával készített portréműsort. Zita beszélt életéről, sorsáról, botlásairól, bukdácsolásairól és elszántságáról......járva a saját útját, nem törődve az emberek véleményével. Mesélt a könyvéről, melyben a saját életéről ír.....arról, hogy mit is jelent számára a boldogság. A könyv címe is erre utal: A Főállású Boldog.
A műsorban elhangzott, hogy Pécsett szeptemberben megnyílt Tibold Zita és lánya Bölcz Berta mackókiállítása, mely azonnal felkeltette az érdeklődésemet.


Zita nagyon kedves, barátságos ember.....és valóban...... sugárzik belőle az életszeretet és a boldogság! A kiállítás címe nagyon találó........egy különleges, varázslatos világba érkezünk.....ahol mi felnőttek egy kis időre ismét gyermekké válunk.....elvarázsolódunk. Csodálatos érzés!

Zita gyűjtési szenvedélye a szódásüvegekkel kezdődött


Majd a maszkok következtek.....afrikai, indonéz, velencei és busómaszkok



Gyermekkorunk kedvenc játékából.....a mackókból.....több mint 800 db található a gyűjteményben



Érdemes ellátogatni Pécsett a Király utca 35. számú ház udvarában található Varázspadlás pincéjébe........ajánlom kisgyermekes családoknak.....régvolt gyermekeknek egyaránt.....tényleg varázslatos.
A kiállítás......Zita....és a lényéből áradó kedvesség........engem is elvarázsolt.......boldognak éreztem magam.

7 megjegyzés:

  1. ♥ Mennyi mackó egy helyen!!! :o)))

    VálaszTörlés
  2. Bizony-bizony sokan vannak.......igazi mesebirodalom. nagy Bandó András írt is egy verseskönyvet a varázspadlásról.....egyik versében arról ír, hogy este amikor "Zizi néne" bezárja az ajtót.....a mackók életre kelnek......vidáman játszadoznak reggelig.

    VálaszTörlés
  3. Jó volt olvasni soraidat...talán egyszer még láthatom is a mackókat, ha eljutok Pécsre... :)

    VálaszTörlés
  4. Bori köszönöm......Az jó lenne ha eljönnél Pécsre.....akkor biztos találkozhatnánk!

    VálaszTörlés
  5. Örülök, hogy hallgatta a műsort! Azért készült, hogy ilyen válaszok szülessenek :-) Üdvözlettel: a riporter (Kovács Miklós)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Miklós! Számomra megtiszteltetés, hogy nálam járt, hogy elolvasta a bejegyzésemet....és még arra is szánt időt, hogy írjon nekem....köszönöm! Portréműsorait nagyon szeretem......mindig érdeklődéssel hallgatom......tetszik ahogy bemutatja és "beszélteti" az embereket!
      Köszönettel: Erika

      Törlés