Isten hozott nálam!


Örülök, hogy meglátogattál, gyere máskor is!

2012. október 12., péntek

Júliusban jutott el hozzám

A díj.....melyet Ildikótól kaptam. 


Köszönöm, hogy gondoltál rám.....hogy megtiszteltél ezzel a kedves díjjal!

Tudom....sokan nem szeretik a díjakat. Van akinek teher.........nyomasztó és unalmas.........és itt jön az én nagyfokú naivitásom. Én még mindíg úgy gondolom, hogy aki adta.........örömmel, szívből és szeretettel adta. Így nem is tudnék megbántani senkit az elutasításommal. Ha nem is teljesen, de megpróbálom megoldani a feladatokat.....most is így teszek.
A díjjal járó feladatok:
1. Mindenkinek 11 dolgot kell mondania magáról.
2. A jelölő mindegyik kérdésére válaszolni kell. 
3. 11 kérdést kell feltenni a jelölteknek.
4. 11 embert meg kell jelölni és linkelni.
5. Nincs visszaadás, visszajelölés.
 Már sokszor írtam magamról, így csak remélni tudom, hogy nem ismétlem önmagam!
1. Még mindíg a családom és a szeretteim a legfontosabbak az életemben........örülök, hogy vannak nekem.....hogy szerethetem Őket!
2. Mostanában sokat gondolkodom a barátságról....mitől lesz jó egy barátság.......és miért lesz hirtelen vége?
3. Az újságokat mindíg hátul nyitom ki....ott kezdem olvasni......s ha már megfejtettem a rejtvényt akkor folytatom tovább.
4. Szeretem a frissen vágott fű és az eső illatát. Gyerekkoromban ha esett az eső kiszaladtam az udvarra....széttártam a karomat.....és táncoltam....táncoltam.
5. Mostanra már az eső annyira nem kedvencem, de a táncolás az megmaradt. Imádok táncolni.....szerintem tudok is........jó párost alkotunk a kedvesemmel!
6. A sors nehéz feladatok elé állított és amikor már úgy érzem nem megy tovább.....akkor jön valahonnan a távolból az erő........Herbert fiamat idézem.......tudom, hogy az Apu súg.....segít, hogy legyen erőnk, energiánk..........és megint visszük tovább.
7. Éjszaka félek egyedül lenni.
8. Szeretem meghallgatni az embereket......... tudom, néha elég ha kibeszélik a gondjainkat, de azért ha engedik....segítek is.
9. Természetkedvelő vagyok........sokat túrázunk, kirándulunk.......munkahelyem ablakából többször rácsodálkozom a Mecsek szépségére.....minden nap mást mutat magából......hol sötét és haragos....hol a leereszkedő fehér felhők fölött mosolyogva csalogat........most például az ősz színeiben pompázva mutatja meg szépségét.
10. A reggeli kávézás nálam szertartás.........nyugodtan, kényelmesen, kortyolva, hogy jól induljon a napom.
11. Nagy álmom, hogy újból elmehessek Erdélybe........gyönyörködni a háborítatlan, csodás tájban.......beszélgetni az emberekkel akiknek a kedvessége, jóindulata, romlatlansága magával ragadó.

Ildikó kérdéseire a válaszom:
1. Mit gondolsz a 2012-es évről? - és nem feltétlenül azokra a dolgokra gondolok, amit amúgy olvasni lehet róluk mindenhol.
Egy szó: a csoda! Gyermekeim esküvője.....Lara unokám születése......
3. Mi célból indítottad a blogodat?
 Ezt eddig egyetlen embernek írtam meg. Most idézem:
1999-ben negyvenévesen meghalt a férjem. Akkor még három kiskorú fiúval maradtam egyedül. És nagyon sok millió forint adóssággal, amit a gyerekek és én örököltem. A Jóisten erőt, energiát adott. Talán azért nem omoltam össze, mert mindig csak az aktuális feladatra és annak megoldására koncentráltam. Soha nem panaszkodtam senkinek, még a szüleimnek sem, mert nem akartam terhelni őket a saját gondjaimmal. A gyerekek felnőttek, valamennyire önállósodtak, de a sok-sok adósság keveset kopott. Mindenhol azzal szembesültem, hogy emberek empátia készsége elveszett. Kamatos kamatot fizetek mindenhová!
Mindig csak azt kérem az Istentől, adjon még nekem legalább 10 évet, hogy ne a gyerekeknek kelljen ezeket a terheket cipelni.  A 13 év kissé megváltoztatott, magamba fordultam, keveset beszélgettem. Még a mai napig is félek az ajánlott levelektől! Aztán tavaly év végén úgy gondoltam, belevágok a napló írásba. Tudom, hogy vannak hiányosságaim, nem tudok olyan gyönyörűen fogalmazni, talán a munkáim sem a legtökéletesebbek, de az enyémek! Nyílok a világ felé, és ez nekem most nagyon jó! Vannak pozitív visszajelzések, szembesültem már negatív gondolattal is. Sokat gondolkodtam rajta, hogy reagáljak e, vagy sem. Aztán felülkerekedtem rajta, mondván, én tudom, hogy milyen vagyok. A rossz szándéknak a gondolata is távol áll tőlem.
Ezért született a naplóm! Ellensúlyozni próbálom azt a sok terhet amit cipelnem kell!
Higgyétek el nem sajnáltatni akarom magam.....nincs is erre szükségem........csak kijött....kikívánkozott belőlem.

4. Mennyire hiszed azt, hogy az internet megöli az emberi kapcsolatokat?
Az internet használatával kinyílt a világ....egyszerűen, gyorsan utána tudunk nézni mindennek...csiszolhatjuk tudásunkat....új ismereteket szerezhetünk, de nagyon veszélyes is tud lenni. Ha nem találod meg az egyensúlyt, nagyon könnyen függővé válhatsz.....és akkor már az internet lesz a legfontosabb.

5. Vannak-e konkrét terveid a jövőt illetően?
 Igen vannak! Hiszen a terveink, az álmaink visznek bennünket előre.

6. Értelem vagy érzelem?
Szerintem úgy jó ha mindkettő.

7. Kedvenc előadód?
Andrea Bocelli
8. Kedvenc könyved?
Wass Albert: A Funtineli boszorkány
9. Kedvenc filmed?
Esőember
10. Milyen ajándéknak örülnél nagyon?
A legszebb ajándék.......hogy sokáig örülhessünk egymásnak a családommal!

11. Ha újra kezdhetnéd, mit csinálnál másképp?
Nem tudnék kibújni a bőrömből.


3 megjegyzés:

 1. De jó volt ennyi mindent megtudni rólad!!!:o)))
  Úgy örülök, hogy belefogtál a blogírásba és ezen keresztül megismerhettelek téged...♥!!!

  VálaszTörlés
 2. Aranyos vagy Timi! Köszönöm, hogy végigolvastad......tudom téged őszintén érdekel ki is vagyok valójában......örülök......köszönöm.

  VálaszTörlés
 3. Mindig is szerettem, szeretem a blogodat! Nagyon jó, hogy elmondtad a benned lévő gondolatokat! Köszönöm, hogy nyitottál felénk! Annyi szép gondolatod van, nagyon ügyes kezed, szép és igényes dolgokat csinálsz, készítesz! Örülök, hogy ismerhetlek , ha hiányzik is a személyes ismeretségünk.
  nagyon szép hétvégét kívánok! :)

  VálaszTörlés