Isten hozott nálam!


Örülök, hogy meglátogattál, gyere máskor is!

2012. június 2., szombat

A méhecskeMihelyt jókor reggel
felszikkad a harmat,
a méhecske többé
nem ismer nyugalmat.
Repdes ide s tova
virágról virágra,
majd a ligetbe száll
majd a rónaságra.
Megnéz figyelmesen
minden virágkelyhet,
s örül, ha egy kicsi
mézre valót lelhet.
Nem csügged, ha kevés
méz van egy virágban.
"Sok kicsi sokra megy"
- dúdolja magában.

Garay János


15 megjegyzés:

 1. Hű, de tanári! Saját vélemény?

  VálaszTörlés
 2. Beáta.....nem oktató céllal került ide.
  Van az udvarunkban egy szép sárga virág amit a méhek nagyon szeretnek.....csak elnéztem mennyire szorgosak....és eszembe jutott ez a versike.

  Tudod engem az élet megtanított, hogy becsüljem a kicsit....a keveset is....s ha csak apránként jutok előrébb.....nekem az is öröm.....a két kezem, a munkám, az akaratom és a kitartásom meghozza gyümölcsét.

  A fotót ma délután készítettem.....gondoltam megosztom veletek.....mert nekem öröm volt látni szorgos munkájukat....és az is öröm volt, hogy amatőr létemre nem is olyan rossz képet készítettem.
  Kellemes, szép vasárnapot kívánok!

  VálaszTörlés
 3. Szép verset választottál, a kép irigylésre méltóan jó.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Rózsa köszönöm!
   Tudod, hogy ma reggel sikerült megsiratnod? Olyan szépen, meghatóan írtál az unokád ovis ballagásáról, hogy nekem is potyogtak a könnyeim!

   Törlés
  2. Minden ballagást megsirattam, mikor a lányaim ballagtak, idegenben ez még meghatóbb, annak ellenére, hogy egy szót sem értettem a dalokból, már a kép megjelenítése is sírást váltott ki bennem,köszönöm, hogy olvastad.

   Törlés
 4. Igazad van. A fotó szuper, a méhek életének figyelése lenyűgöző. Valóban csak apránként jutunk előbbre. Változatlanul utálok minden iskolai oktatást.

  VálaszTörlés
 5. Pontosabban az egyetemet mér imádtam.

  VálaszTörlés
 6. Nem mér, már. Az nagyon más.

  VálaszTörlés
 7. Valóban nagyon más......feltételezem, hogy az egyetem már sokkal érdekesebb, izgalmasabb volt a számodra.....talán a kihívás is nagyobb volt. A lényeg, hogy szeretted!

  VálaszTörlés
 8. Nagyon jól illik össze a fotód és az idézet! Aranyos!

  VálaszTörlés
 9. Kedves kis vers! A kislányom, (aki már nagylány)kisiskolás korában szavalta, és most eszembe jutott. Nem tudom, hogyan, talán a tanitó bácsi hozzátoldott, de a végén benne volt, hogy "hej de jó dolga van a kis méhecskének, rest gyermekek tőle példát vehetnének"
  Köszönöm!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szerintem is a tanító bácsi toldotta meg....de mindenesetre nagyon kedves. Köszönöm, hogy nálam jártál, hogy leírtad a gondolataidat.

   Törlés