Isten hozott nálam!


Örülök, hogy meglátogattál, gyere máskor is!

2011. november 6., vasárnap

Törődjünk egymással!



 
 Részletek Ányinál!

Sok örömet szerezhetnénk a hozzászólásainkkal blogtársainknak és magunknak is.........ezzel is bizonyítva, hogy nem csak a követőink számát akarjuk szaporítani.....hanem figyelünk is egymásra. Nem egyszer tapasztalom, hogy hiába írok másoknál megjegyzést......válaszra sem méltatnak........és ez szomorú.....Pedig csak egy picike kedvesség, amitől mindenkinek szebb lesz a napja!
Jó az ötlet!........Hogy kivitelezhető e? Nem tudom, de egy próbát  mindenképp megér!

24 megjegyzés:

  1. Valamiért én nem szeretem a díjakat, közös fogadalmakat, de teljesen egyetértek a kezdeményezéssel. Most megint nem tudom mi van, de a látogatottság a felére csökkent és ezen emberek 0,5 százaléka szól hozzá a bloghoz. Nem tudom mi az oka, de én is szeretném, ha többen bátran leírnák a véleményüket!

    VálaszTörlés
  2. Kedves Nagymamis! Sajnos nekem is ez a meglátásom. Bár amíg nem rovom le az "adósságomat" (játékom nyereményei elküldése) addig biztos "mellőzve" vagyok. viszont magaménak is érzem ezt a kezdeményezést, nálam is alig illetve egyáltalán nem írnak a látogatók. tudatlan is vagyok. sajnos valakinek el kéne magyaráznia nekem, hogy hogyan lehet a felhívás képét elvinni magamhoz. köszönöm.

    VálaszTörlés
  3. Jogos ez a játék. Én magamon is veszem észre, hogy ritkábban szólok, és nem mindig sikerül válaszolnom....pedig ez igy nem jó! Viszem a képet és a felhivást is. Azt hiszem ez megint egy jó kezdeményezés.:-)))

    VálaszTörlés
  4. Beáta igazán én sem tudom mi az oka, de tegyünk ellene......tudom sok idő, de próbáljuk meg!

    Andicsek a blogodon leírtam hogyan kell, de azért itt is megteszem: Jobb egérgombbal ráklikkelsz a képre....fájl, mentés másképp, kiválasztod ahova menteni akarod.....teheted simán az asztalodra is. Ettől kezdve már egyszerű. Írhatsz bejegyzést és beilleszted a képet. Vagy kiteszed az oldalsávba....ahogy Neked szimpatikus.

    Batorba örülök, hogy így gondolod....ez nekünk is.....másoknak is jó!

    VálaszTörlés
  5. Kedves Nagymamis!Az ötlet nagyon jó csak szerintem sokan nem is értik miről van szó,én már kaptam hideget meleget,mert sok embernek írok nemcsak gyöngyösnek mint én,hanem a kenyerestől,a gyurmásig,a varróstól,a háttérkép készítőig,minden és mindenki érdekel,és igen írok hiszen mindenki ezért teszi fel a dolgait a blogjára bármi is legyen hogy egy-két jó szót kapjon,hiszen ezért dolgozik,mert ha nem akkor minek felrakni?de sokan ezt sajnos nem értik és főleg nem érzik,tudom sok idő,de ha egy rendszert vezet be az ember nem is olyan sok,főleg ha szemet gyönyörködtető a látvány!Tehát én nagyon jónak tartom a kezdeményezésedet,mert barátkozni kell!A képet nem merem kirakni mert megint kapok,hogy pont én rakok ki egy ilyen képet,de nagyon megértem és díjazom a kezdeményezést!

    VálaszTörlés
  6. Ewa nem én vagyok a kezdeményező, én csak csatlakoztam. Köszönöm, hogy követőm lettél, hogy hozzászóltál.....gyere máskor is....szívesen látlak!

    VálaszTörlés
  7. Most akkor... vagyok bajban...mert én ugyan itt hozzászólok, Te meg Nálam...aztán Rajtad kívül elvétve valaki...pedig, ahogy én szétnézek ott, ahol megjegyzést hagyok, ugyanúgy biztos szétnéznek mások is...Így találtam a Nagymamis blogra is egy másik blogon...:-))

    Nem vagyok ugyan egy nagy kommentelő, de jóval több helyen hagytam már pár sort, mint ahányan úgymond egyáltalán a saját blogjukban reagáltak rá.
    Úgyhogy én azt gondolom figyelem felkeltésnek nem rossz, de igazából "formaság", hisz, aki akar, az e nélkül is ír megjegyzést, aki meg nem akar,mert nincs ideje, nincs véleménye, vagy egyszerűen csak nem mer, mert ilyen is van, annak meg oly mindegy, hogy ezt kitesszük-e neki.
    Rengeteg a jó blog, kevés az időnk...vagy nézelődünk, vagy írjuk a sajátunkat, vagy alkotunk...vagy kommentelünk. és akkor ez még csak egy töredéke a napi "teendőinknek":-)))neten és neten kívül...:-))

    VálaszTörlés
  8. Kedves, Nagymamis, új vagyok itt ezen a felületen, bár néhány idelátogató régi ismerősöm, ezért, de nem csak ezért, bátorkodok én is "hozzászólni" a témához.
    Én úgy látom, hogy az a megállapítás, hogy "írok, aztán válaszra sem méltatnak" nem lenne teljesen igaz. Egyszer azért, mert a mély hallgatás nem mindig jelent ugyanolyan közömbösséget, vagy érdektelenséget, hanem lehet az valami egészen más is. Néha őszinte, elgondolkodtató döbbenet, néha szótlan, tiszteletteljes rácsodálkozás az alkotások láttán, és bizony néha annyira tökéletes szókimondók vagyunk, hogy egyszerűen mi magunk zárjuk le a témát, mire az olvasó úgy érzi, erre már nincs mit mondani.
    Másodszor, előfordulhat néha velünk, hogy a legjobb témánk is elsikkad, mert rosszul időzítettünk, nem vagyunk mindig formában sem, és nem kevésszer fordulhat elő velünk, hogy egyszerűen érthetetlenek vagyunk, túl magasra emeltük a mércét, netán olyan témát hozunk be, amihez a legtöbb látogatónk képtelen bármit is hozzáfűzni, stb.
    Elmondhatjuk, hogy végül is nehéz pontos diagnózist felállítani, és pontosan ezért én mindenkinek, aki hasonló gondok miatt aggódik, javasolnék egy igen egyszerű és majdnem tökéletes receptet:
    Blogot elsősorban a saját örömünkre és saját gyönyörünkre működtessünk, önmagunkat adjuk önzetlenül, és ne abban mérjük le a sikerünket, hogy azt mennyire reagálják le valakik, mert így nagyon könnyen megtörténhetik velünk, hogy tévesen ítéljük meg önmagunkat. Bízzunk jobban önmagunkban, alkotásaink hitelességében, mert a nagyvilág néha igen torz tükörként viselkedik.
    Most pedig elnézést kérek, hogy itt kibeszéltem magam alaposan, kihasználva a menő jelszót, és jól "hozzászóltam" a témához!
    No, most mondja valaki azt, hogy a pasik nem tudnának tereferézni gondtalanul! :-))))

    VálaszTörlés
  9. Kedves Károly! Azt hiszem egy kissé félreértettük egymást.....én nem a saját írásaimra vártam a válaszokat.......arra szerencsére vannak......hanem az zavar amikor ellátogatok egy másik blogra......ott írok pár kedves szót.......és erre semmi reakció! Ezt ugye megtesszük kétszer-háromszor.....gondolván talán elkerülte a figyelmét.....és ha akkor sincs semmi reakció? Engem bizony az már zavar! Én az ő munkáját, fáradságát tisztelem meg azzal, hogy hagyok ott pár kedves mondatot. Én mindenkinek válaszolok, mert úgy gondolom ez a minimum amit megtehetek.......ahogy Önnek ( Neked?) is megtettem.....köszönve az ide látogatást, a követést.....mert én így tartom helyesnek! Köszönöm a hozzászólást kedves Károly

    VálaszTörlés
  10. Tudod Marika azt hiszem "vénasszony" létemre még mindig nagyon naiv vagyok! De nem tudok más lenni......A cél az a figyelemfelkeltés......aztán a többit majd meglátjuk! A többit majd e-mailben.

    VálaszTörlés
  11. Nagymamis! Én kommentelek. Remélem, hogy nem csak ezen a héten, hanem maradandó "károsodás lesz ez az életemben.:-)) Amint időm adódik ( Most fürdenek aa csajok), abban a pillanatban.:-)) Szóval továbbra is szép napot!estét...kinek mi lesz.

    Ui. Annyi dolgom lenne még, sok mindent bevállaltam...de fáradok is.:-(

    VálaszTörlés
  12. Batorba köszönöm szépen! Tudod nekem mindig eszembe jut.......a kedvességed.....tudod én voltam a nyolcvanadik. Azért vigyázz magadra....nehogy baj legyen!

    VálaszTörlés
  13. Bizony, kedves, Erika, én értettem félre, elnézését (elnézésedet?) kell kérnem emiatt. Mentségemre legyen az, hogy mondanivalóm lényegével csak bátorítani szerettem volna a "kétkedőket". Remélem, hogy tévedésem nem okoz különösebb gondot, és ha olvassa is valaki, akkor hátha jobb kedvre derül majd tőle.
    Az Ön álláspontjával,ami a megjegyzéseket illeti, azzal csak egyetérteni tudok, szerintem is elsősorban ez illemszabály lenne, amivel bizony sokan állunk hadilábon. Én még úgy tanultam erről, hogy az a bizonyos "hét év" azonnal meglátszik bárkin, mint ahogy annak hiánya is azonnal megmutatkozik, és ez itt, a virtuális világban sem lenne másképpen.
    Remélem, ezúttal nem tévedek! :-)))

    VálaszTörlés
  14. Nagymamis! köszönöm a segítséget, igen, sikerült. Elnézést, hogy nem jeleztem hamarabb!Ma jónéhány helyen olvastam ezt a felhívást. Szerencsére nálam pozitív visszajelzést kaptam. De voltam néhány blogon, ahol eddig még nem jártam, és meglepődve tapasztaltam, hogy felnőtt magukat értelmes emberek összemarakodtak. Sokan félreértették az ötletet. Nem a saját blogra kérjük a buksisimogatást, hanem egyszerűen írjunk és válaszoljunk, vegyük észre egymást, szóljunk egymáshoz. Ez a helyzet hasonlatod ahhoz, ami a lakótelepeken van. Sokan arra sem képesek, hogy visszaköszönjenek, nem még, hogy szóba is elegyedjen a másikkal. Szóval figyeljünk egymásra. Ennyi az egész.

    VálaszTörlés
  15. Kedves Károly! Először talán.......ha nem gond maradjunk a tegezésnél....én mint nagymama talán javasolhatom, ugye? Szóval, értettem a mondanivalót.......éreztem, hogy nincs mögötte rossz szándék......sőt!
    Köszönöm a kedves hozzászólást!

    VálaszTörlés
  16. Andicsek, ez a lényeg! Figyeljünk egy kicsit egymásra!
    Örülök, hogy itt jártál!

    VálaszTörlés
  17. Kedves Erika, egyetértek veled, bár nem túl régen vagyok a blogok világában, így is képzeltem el, itt barátkozni fogunk. Mindenki mással foglalkozik, azért a munkáját pár szóval meg lehet dicsérni, arra pedig illendő válaszolni, ez számomra barátkozás, beszélgetés, vagy nevezzük bárminek, talán ezért is iratkozunk-iratkoznak fel kísérőnek.

    VálaszTörlés
  18. Rózsa szépen megfogalmaztad a lényegét! Köszönöm!

    VálaszTörlés
  19. Kedves Mindenki! Úgy látom ÁNYI által felvetett program, hogy tegyük ki a blogunkra a "juszt is hozzászólok" cimkét, nagy port kavart fel a blogosok világában. Egyre-másra látom, hogy kitettük a blogunkra és mindentütt kommentelik. Valaki közülünk aki szép blogot vezet, szinte minden nap ír és szép gondolatokat és fotókat is tesz fel. Követői rengeteg és kommenteket is kap.Mégis igen szomorú, hogy keveset kap....Ismertnek is kell lenni ahhoz, hogy a sok blognézegető valami mérce, szimpátia alapján jobban "rákattanjon" valakire. Igen, Károlynak igaza van, hogy elsősorban az ember magának írja a blogot, gondolatait összeszedve. De az is igaz -véleményem szerint- hogy aki blogol, abban valamiféle közlési vágy is van a nyilvánosság felé és bizony jól esik, ha néha kap visszajelzést. A visszajelzésre pedig igenis illik reagálni. Közben pedig nagyon jól esik, ha ismeretlenül kicsit jobban megbarátkozunk. Számomra az a lényeg, hogy élményeimet, tevékenységeimet megmutassam azoknak is, akiket személyesen ismerek és azoknak is, akik véletlenül a blogomra tévedtek.Az utóbbiak kedves bejegyzéseiből esetleg még kölcsönös szimpátia alapján barátság is szövődhet.Ne azt keressük, ami szétválaszt bennünket, hanem azt, ami összeköt. :)

    VálaszTörlés
  20. Én annyi kedves emberrel találkoztam mióta a blogomat vezetem, hogy csak azt sajnálom nem kezdtem írni hamarabb:) Néha az is baj, hogy nem ismerik annyian az embert, és nincs sok látogató, de akiknél én járok és hagyok megjegyzést bizony elvétve fordul csak elő,hogy legalább megköszöni.Vittem a címkét hozzám is.

    VálaszTörlés
  21. Bori, Arien köszönöm, hogy ti is hozzászóltatok......egy kicsit most csalódott vagyok.....minden összekuszálódott.....a jó szándék is elsülhet rosszul.....nem tudom....majd írok nektek jó? ....most nem megy!

    VálaszTörlés
  22. a címem anyecs03 kukac gmail pont com :) Pusssz!

    VálaszTörlés
  23. Drága Nagymamis! Nem terveztem már, hogy írok még ehhez a témához, de kell...mert a jó szándékod, meg a kezdeményező jó szándéka megtette a magáét. Beszélgetünk itt Nálad!!!!!!!...más helyeken is... mások, van ahol vitatkoznak, ahogy olvasom, de kommunikálnak a bloggerek... mert mi olyanok vagyunk ám, hogy, ami megszokott, az fel se tűnik, de az újdonságra, ki így, ki úgy, gyorsan lecsapunk... el fog telni pár hét, sajnos lassan a feledésbe merül majd és aztán minden visszakerül a régi kerékvágásba...ezt már inkább az élettapasztalat mondatja velem, nem kifejezetten a bloggeré:-)

    VálaszTörlés
  24. Marikám most vettem észre, hogy írtál! Valóban nagy port kavart fel ez a felhívás....sokan csatlakoztak.......vitatkoztak.....volt olyan is aki nem tudott azonosulni az ötlettel.......voltak akik félreértették, és voltak olyanok is akik nem mertek felvállalni semmi olyat....amivel esetleg árthatnának a népszerűségüknek.
    Bori fogalmazta meg aranyosan: Ne azt keressük, ami szétválaszt bennünket, hanem azt, ami összeköt. :)
    Vagy Rózsa:Mindenki mással foglalkozik, azért a munkáját pár szóval meg lehet dicsérni, arra pedig illendő válaszolni, ez számomra barátkozás, beszélgetés, vagy nevezzük bárminek, talán ezért is iratkozunk-iratkoznak fel kísérőnek. Én azért bizakodom, hogy nem felejtődik el......tegyünk érte, hogy így legyen! És ez nem jelenti azt, hogy minden nap mindenkinek írni "kell", hanem figyeljünk oda a másikra, amikor időnk engedi olvassuk írásait.....és néha jelezzük, hogy tetszik amit csinál, vagy nem értünk vele egyet....mert ugye ilyen is előfordul....és ez nem azt jelenti, hogy bántani akarjuk a másikat.

    VálaszTörlés