Isten hozott nálam!


Örülök, hogy meglátogattál, gyere máskor is!

2011. november 16., szerda

Falunapi események.......

.....még mindig.
Írtam, hogy milyen sok program, foglalkozás és szórakozási lehetőség közül választhattak a hozzánk látogató felnőttek és gyerekek. Az iskola emeleti termeiben kézműves műhelyek.........lehetőséget adva rejtett képességeink előcsalogatására. A közös alkotás öröme, az együtt szerzett élmények mind-mind nagyon fontosak.......és akkor még nem is beszéltem az összetartó erejéről. 
Mindenki kedve szerint válogathatott......volt gyertyamártogatás, papírhajtogatás teafilter tasakból, lampion készítés, rossz álmokat elűző, jó álmokat vigyázó álomfogó, betűkockákból ékszer, pompon figurák, ajándék doboz készítés, karácsonyi terítő, mesemadár, képkeret spatulából........és még sorolhatnám!


A földszinten kresz-teszt, keresztrejtvényfejtő verseny, családi Activity..........agytekervényeink megmozgatására.

 
Ha már a földszint.....egy kis kukucs a tornaterembe......és mit látok! Kangoo Jumps bemutató......hú nagyon klassz! És még cipőt is hoztak, hogy kedvet kapjunk a kipróbálásra! Míra azonnal cipőt húzott......itt el is fogyott a bátorsága szegénykémnek. Gondoltam én is felveszem ezt a csodacipőt ketten majd csak jutunk valamire! Lányok! Hihetetlen, de nagyon jó......imádtam! Igaz estére kelve elég szögletes lett a járásom, de megérte! 
"A mozgásfajta alapja egy speciális cipő, amely első ránézésre leginkább egy görkorcsolyához hasonlít, ám a kerekek helyén erős, rugós pántok feszülnek – ezeken rugózva közlekedhetsz, aerobikozhatsz, futhatsz, vagy csak egyszerűen ugrálhatsz. Mozgás közben erősödnek a lábaid és a felsőtested, anélkül, hogy nagyobb terhelésnek tennéd ki az ízületeidet. A cipőt ugyanis eredetileg futóknak fejlesztették ki azért, hogy csökkentsék a test terhelését, és ezzel elkerüljék a lehetséges térd-, boka- és gerincsérüléseket." A wellnesscafe.hu oldalról ollóztam.


Az egész napos program záró eseménye a hangulatos lampionos felvonulás............a sok-sok lampion pislákoló fénye ünnepivé varázsolta az estét. A templomban iskolánk negyedik osztályosai műsorral vártak bennünket. Szent Márton legendáját idézték fel....egy kicsit kombinálva a mai korral. 

"Márton, egy római tribunus i.sz. 316-ban született fia apja kívánságára a légió katonája lett. A legenda szerint 18 éves volt, amikor lováról leszállva odaadta palástját egy didergő koldusnak. Nem sokkal ezután Amiens-ben megkeresztelkedett, otthagyta a sereget, és misszionárius lett. 371-ben a Loire menti Tours püspökévé választották. A legenda szerint Márton (alázatból) a ludak óljába bújt, hogy kitérjen püspökké választása elől, de a ludak gágogásukkal elárulták a szentet, így "kénytelen volt" a püspökséget elvállalni. Úgy tudni, meggyőző, hiteles, jótékony püspök volt. Időszámításunk után 397-ben hunyt el.
Halála után váratlanul igen népszerűvé vált: ő az első keresztény szent, aki nem mártírként emelkedett az oltárokra, Franciaországban pedig az 5-6. század fordulóján egyenesen nemzeti szentként tisztelték."




Vannak olyan események az életünkben , melyek mélyen elraktározódnak bennünk...........Ilyen volt ez a nap is!

12 megjegyzés:

  1. Nagyon hangulatos volt az biztos! Hasznos dolgokat készíthettek a gyerekek karácsonyra! Azért megkérhettél volna valakit aki lefotózott volna abba a különleges cipőben ahogy csinálod a mozdulatokat!:-)) Nagyon szép lehetett a lampionos felvonulás is ! Ez tényleg egy élmény!

    VálaszTörlés
  2. Micsoda programok! Szuper lehetett és nagyon jól dokumentáltad az eseményeket:)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon jó kis közösség,annyira hangulatos és főleg emberi!!!!A kengut /rugós cipő/ meg nagyon irigylem imádom!!

    VálaszTörlés
  4. Nagyon szép és tartalmas programok, többet is közülük eddig nem ismertem, kívánom, hogy még sokáig ápoljátok a hagyományt.

    VálaszTörlés
  5. Szerintem is nagyon élvezetes lehetett gyerek-felnőtt számára. Én ezt kicsit hiányolom néhány iskolában. :-(
    Szivesen elmentem volna.:-)))

    VálaszTörlés
  6. Tyúha, ez azért nem semmi programkínálat! Nagyon nagy összefogó ereje van az ilyen megmozdulásoknak. Jól érzetem magam, miközben olvastalak! Köszönöm a sok ötletet is!

    VálaszTörlés
  7. Az a macis lámpás nagyon tetszik!!!! ♥♥♥
    A Kangoo Jumps bemutató pedig csodásan hangzik és a kép is nagyon jó! Azt hiszem én is szívesen kipróbáltam volna..:o)))
    Tudod mit vettem észre még? A ti iskolátok fantasztikusan szép!!! Olyan nagy tornatermetek van, ami nálunk ritkaság, a tantermekben pedig a padok újak és milyen tiszták! Nagyon szép helyen dolgozol :o)!
    Köszi a beszámolót!!! Egy kicsit így olyan, mintha mi is ott lettünk volna veletek...:o)

    VálaszTörlés
  8. De jó volt nektek!:). Jó lenne több ilyen kezdeményezés országszerte.

    VálaszTörlés
  9. Irigyellek!Fantasztikus iskolátok van!Csak így tovább!

    VálaszTörlés
  10. A kézműves dolgokat sajnálom igazából a legjobban...DE jó így olvasnia a bemutatókat.Azért megnéztem volna ahogy úgrálsssssssssssssz.....Ahogy olvasom a többieket hogy kicsit irigykednek az iskola tevékenysége után,,, elmondható, sokat dolgoztok, és jó hogy van aki az egész csapatot összefogja...nem csak itt,.. Köszi a beszámolót...

    VálaszTörlés
  11. Egy ilyen tartalmas programhoz szerintem is kell egy jó kis összetartó, összefogó , együttműködő közösség...Gratulálok ehhez Nektek, mert úgy látszik a szép kis faluban ez megvan és gondolom Te is része vagy...

    Nálunk is van ilyen "rugólábas" csapat...( én csak így hívom) és baromira szeretném már kipróbálni, de csak úgy, hogy senki se lássa :-))

    VálaszTörlés
  12. Éva utólag már én is bánom, hogy nem kértem meg valakit a fotózásra....főleg úgy, hogy az én drága anyósom is ott volt....imád fotózni, csak a gépet kellett volna a kezébe adnom. Most már mindegy.....talán tudok valakitől egy fotót szerezni.

    Ari köszönöm a kedves szavakat, igazán aranyos vagy!

    Éva nem mondom, hogy minden tökéletes, de azért ilyenkor mindenki megpróbálja a legtöbbet kihozni magából. Tudod a rugós cipő.........nem gondoltam, hogy ki fogom próbálni, de most már örülök. Minden korosztály bátran kipróbálhatja.

    Képzeld Rózsa már huszonegy éve........amikor a fiaim iskolások voltak, ők is részt vettek ezeken a programokon. Emlékszem a legelsőre........akkor még egészséges ételek készítése is része volt a rendezvénynek. Mi halkocsonyát készítettünk. Természetesen először életemben....együtt a fiúkkal. Hogy elrepültek az évek!

    Batorba köszönöm neked is.......szívesen láttunk volna, szeretjük a vendégeket!

    Ányi örülök, hogy találtál használható ötleteket. Régebben egy kicsit közelebb esett az időpont advent idejére......akkor mézeskalács sütés.....adventi koszorú készítés is bővítette a skálát. Pedagógusaink és óvónőink tarsolyában mindig akad valami újdonság.

    Timi szívesen elküldöm a macis lámpás mintáját....ha szeretnéd. A kengut ne hagyd ki! Szuper jó! Az iskolánk valóban nagyon szép........1997-ben vettük birtokba....előtte a kastély épületében, gyönyörű környezetben tanulhattak a gyerekek.

    Barbal, Renus köszönöm Nektek! Örülök, hogy ellátogattatok hozzám, hogy végigolvastátok a beszámolómat. Igazán jól esett!

    Vera remélem jövőre nem hagyod ki.......és Ernőnek sem lesz halaszthatatlan elfoglaltsága. Örülök, hogy felkeltettem az érdeklődésedet. Ja! az ugrálás......pattogtam mint a gumilabda!

    Marika mindenki kiveszi a részét a munkából.....így természetesen én is........de én csak egy kis láncszem vagyok a csapatban.
    A "rugólábat" pedig bátran kipróbálhatod, nem lesz semmi gond! Én már csak tudom.......persze azért én is aggódtam....mit fognak szólni....mi lesz ha az orrommal seprem fel a padlót, de az első lépések után már tudtam....menni fog.

    VálaszTörlés