Isten hozott nálam!


Örülök, hogy meglátogattál, gyere máskor is!

2014. február 17., hétfő

Vidám színfolt



Minden nő életében előfordul, hogy fenekestül szeretné felfordítani, átalakítani, szépíteni  az otthonát. Nos ez az érzés kerített hatalmába engem is ....kellett a lelkemnek....a szememnek. Még decemberben kezdődött....a párom egy hétig a kórházi ágyat nyomta.....ez idő alatt szabadon garázdálkodhattam. A  sötétbarna szekrények újjávarázsolásával kezdtük. Robi fiam lelkesen segített a szekrények csiszolásában és festésében.
Óriási változáson mentek át......fehér színű, kissé kopottas külsőt öltöttek. Fém fogantyúi az évek során elhasználódtak.......a költségvetésem nem engedte meg, hogy  újakat vásároljak, így vastagabb len spárgával kísérleteztünk....szerintem jó lett.
Az ülőgarnitúra a fehér takarókkal egyszerűséget, tisztaságot sugall. A színes párnákkal kellemes színfolt lett a nappaliban.
Kíváncsi voltam....vajon mit fog szólni a párom? Nem áll bőbeszédű ember hírében, de azóta nem hajlandó a hálószobában tévézni.....csak itt a nappaliban. Szerintem ez azért sok mindenről árulkodik. :)

16 megjegyzés:

  1. Nagyon szuperek lettek ezek a párnák!!! Gondolom te készítetted őket :o)
    A fehéret én is nagyon szeretem...valóban tisztaságot sugall és világosítja a szobát!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen Timi a párnákat én készítettem, egyszerűek, de szépen illenek a környezetbe. Sokkal világosabb és melegebb lett a nappali. Örülök.......mert kevéske pénzből is tudtunk szépet varázsolni.
      Szép hetet kívánok!

      Törlés
  2. Nagyon szépen megcsináltátok! Jobban mondva nagyon tetszenek a párnáid! Ügyesek vagytok! Kellemes TV nézést jó pihenést kívánok nektek!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Éva! A TV nézés nem az én világom.....azt inkább meghagyom a páromnak. A pihenés pedig nálam abból áll, hogy a kezemben akkor is van valami........a láblógatás nem megy.
      Jó unokázást a hétvégére!

      Törlés
  3. Tényleg vidám színfolt! Nagy sikere volt akkor, jó hogy sikerült átalakítani a szobát! Én is sokszor érzem, hogy átalakítanám az otthonunkat, így tavasszal meg különösen...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Kinga! Azért elárulom.....először nem volt ám olyan lelkes a párom, de hamar rájött, hogy így sokkal kellemesebb és kényelmesebb is.
      Igen a tavasz közeledtével a megújul minden......és belőlünk is előbújik a "lakberendező". Kinga ne fogd vissza magad......nem kell teljesen felforgatni a lakást....elég egy üde színfolt....legyen az egy új függöny, párnák......egy szép hímzés......és még sorolhatnám.
      Kellemes, szép hetet!

      Törlés
  4. a bútorokat is megnézném szívesen, én is használtam már szegélynek spárgát, és szeretem, a párnák pont passzolnak, és tudom, milyen üdítő érzés egy új hangulatú szoba.
    Gratulálok a bátorságodhoz (azért a bútor lecsiszolása nem kis bátorság,
    nagyon örülök, hogy a párodnak is tetszik (biztos ismeri már a finom, jó ízlésedet: (a férjem is ezt mondogatta anno: jó ízlése van a feleségemnek, hisz engem választott:):)))
    a párnák, (mert csak ezeket mutatod) szívemmelengetők

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Katalin.......remélhetőleg a szekrényről is tudok jó fotót készíteni, de így munka után már nem megfelelőek a fényviszonyok. Nem volt ám az a csiszolás olyan nehéz, arról nem is beszélve, hogy nagyon profi segítségem volt. A színes párnákkal vidám, otthonos, meleg hangulatú nappali kialakítása volt a célom. Az hiszem sikerült.
      Legyen szép a mai napod!

      Törlés
  5. Erika, nagyon klassz lett! jó lesz, ha megmutatod majd a többit is. Mindig szeretem nézegetni az ízléses, szépen megtervezett dolgaidat.
    Nekem most a vintage stílus a barátom, van néhány kiegészítőm ennek a jegyében. Valóban igaz, hogy elég egy-két változtatás, némi textília, egy kis varrás, festés. Új, vásárolt dolgok nélkül is tudunk szépségeket, kényelmet, ízléseset teremteni :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Éva aranyos vagy...köszönöm. Szeretném majd a többit is megmutatni, de ma is ötkor értem haza...sajnos a fényviszonyom ilyenkor már nem kedvezőek. A vintage stílus nekem is tetszik......biztos nagyon szépen elrendezted a kiegészítőidet, hiszen jó ízléssel áldottak meg az égiek.
      szép estét nektek!

      Törlés
  6. Vidámak, ízlésesen összeválogatott színekkel, mintákkal !

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ilona.....igyekeztem. Nagyon egyszerű...nincs benne semmi komoly munka, de mégis jól mutat........ez örömmel tölt el. Köszönöm a kedves sorokat! :)

      Törlés
  7. Gratulálok Erika az ötlethez, a kivitelezéshez, nagyon jót mutatnak, szeretem ezt a színkombinációt.

    VálaszTörlés
  8. Köszönöm Rózsa! A kivitelezés előtt elég sokat gondolkodtam, terveztem. Amikor összeállt akkor fogtunk bele. S ha valami nem tetszik, képes vagyok hetekig úgy hagyni amíg ki nem találom a számomra tetszőt. Most is látom még nem teljes ....hiányzik valami....valami amitől teljes lesz az összkép. De rajta vagyok...nagyon.
    Kellemes, szép hétvégét!

    VálaszTörlés
  9. Bizony elkel ilyenkor tél végén némi megújulás. Nálunk is szinte minden tavasszal, vagy már tél végén van valami változtatás. A textilekkel sokat lehet varázsolni, hangulatokat teremteni.
    A bútorfelújítást régen rendszeresen "űztem", akkoriban inkább kényszerből, úgyhogy az iránt nem sok ambíciót érzek azóta.
    Szerintem ez a "nappali hangulat" is Nagymamis lett:-) Kellemes:-)

    VálaszTörlés
  10. Köszönöm Marika......most nem írok, mert jön a kis unoka......mellette nem lehet blogolni.
    Szép hétvégét!

    VálaszTörlés