Isten hozott nálam!


Örülök, hogy meglátogattál, gyere máskor is!

2012. február 21., kedd

Nemezelt sapka

Szóval az úgy volt...........hogy decemberben a legkisebbik fiam születésnapjára nemezeltem egy sapkát.......ami nem lett "befutó"....... meg is értem.........én is láttam, hogy ez nem "az" a sapka . Mindenesetre elvitte, a felhajtást visszafordítva, teljesen a fejébe húzva azért dolgozni befogta. 
Aztán a múlt héten megkért, hogy próbáljak nemezelni egy siltes sapkát........minta nem lehet benne.....felhajtója ne legyen....a színe pedig.....zöld.
A leckét feladta.....sem minta sem szabad fantázia..........hát nehéz volt! Tegnap elutazott Németországba......hosszú időre....... dolgozni............magával vitte.


Azért a kisördög belém bújt.....egy fotó erejéig......gyorsan rátűztem ezt a nemez virágot.....tudom, hogy stílus....meg a minden nem "pásszol"......de muszáj volt!


Nem bujtatom tovább a szülinapos sapkát sem........ez is az én munkám.



19 megjegyzés:

  1. Jó lett a sapi.. holnap majd hívlak... Nyugi.......

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Vera! Megnyugszom.....de most nem az igazi.....szerintem.

      Törlés
  2. És..............milyen jó itt is írni.... nincs szóellenőrzés.Jó jött a segítség....

    VálaszTörlés
  3. Erika, hogy Te mi mindent csinálsz!!! Nemezelés...azt még nem csináltam...fantasztikus ügyes vagy!!!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Itt az ideje, hogy kipróbáld! Semmivel sem nehezebb mint a patchwork.....köszönöm!

      Törlés
  4. Szép munka, gratulálok hozzá.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Rózsa köszönöm......sapkát azért egy kicsit nehezebb nemezelni, mint a kis apró tárgyakat.....de az is lehet, hogy csak nekem.

      Törlés
  5. Válaszok
    1. Éva köszönöm.....a kezem meg volt kötve....így egy kissé nehezebb volt.

      Törlés
  6. Hát én már meg sem tudok szólalni, csak ámulok a sokoldalúságodon! :) Nagyon ügyes vagy!

    VálaszTörlés
  7. Nagyon jó lett a sapka, de nekem a szülinapos tetszik jobban, olyan igazi magyaros.:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Zsuzs köszönöm.....hozzám is közelebb áll a szülinapos.......a fiamnál viszont nem jött be. Ez nem is baj, hiszen fiatalként én is egészen másképp láttam a világot......mások voltak az értékek, a szokások.......a múlt, a hagyományok megőrzése, ápolása később.....egy kissé érettebben alakult ki nálam is.

      Törlés
  8. Patricia köszönöm szépen......én mindig elégedetlen vagyok magammal......és kíváncsi lévén szeretek sokféle technikát kipróbálni....több kevesebb sikerrel. Köszönöm a kedves hozzászólásodat az őszi koszorúmmal kapcsolatban.

    VálaszTörlés
  9. És én még azt hittem, hogy csak a lányoknak vannak külön kívánságaik:-))Mert bizony nálunk is vannak ilyen megszorítások...legyen az táska, sapka, vagy csak egy apróság...
    Nagyon szépek,de nekem is a "szabadfantáziájú" szülinapos jön be inkább...számomra továbbra is csoda...nemezcsoda, amiket művelsz. :-))

    VálaszTörlés
  10. Marika erről mesélhetnék én is! Olyan határozott elképzelésük van mindenről........és makacsul ragaszodnak is hozzá! A sapkákkal csak most kezdtem el foglalkozni........álmom-vágyam egy szép kalap elkészítése, de még nem érzem magam elég rutinosnak, így nem mertem még belevágni. Jó lenne egy sablont, vagy egy fejformát beszerezni, mert akkor jobban tudnám formázni. A közelünkben van egy jó turkáló....láttam is vagy ötöt, de szőrös szívűek.......nem akarnak eladni egyet sem!

    VálaszTörlés
  11. Bocs....ragaszkodnak! Hiába a figyelmetlenség!

    VálaszTörlés