Hozzávalók: 1 kg liszt, 2 csomag élesztő, 6 dl tej, 3 dl étolaj, 1 evőkanál só
A tejet meglangyosítom, beleteszek 1 teáskanál cukrot és a két csomag élesztőt. Amíg felfut az 1 kg liszttel összekeverem a sót, majd beleteszem a felfuttatott élesztőt, az olajat. jól kidagasztom és hagyom kelni körülbelül egy órát. A tálból kiborítva 8 részre osztom a tésztát. Egyenként tányér méretűre kinyújtom. Ezt is 8 részre vágom, feltekerem, tojássárgájával megkenem, reszelt sajttal vagy szezámmaggal megszórom.
Szép pirosra sütöm. Én még meg szoktam bolondítani a feltekerés előtt sajthasábokkal. Ez belesül a tésztába, és szép üreges lesz tőle.
Próbáljátok ki. Nagyon finom!
Nagyon guszta, nyami, nyami:) Jó nagy adag lett belőle.
VálaszTörlésA kitűződ is nagyon tetszik.
Hu de guszta! De jó hogy nem vagyok véletlen éhes megint....
VálaszTörlésNagyon jól néz ki, ki kéne próbálnom mi is szeretjük a friss péksütit.
VálaszTörlésKöszönöm lányok! De nem csak mutatós hanem nagyon finom is. Valóban nagy adag ( négy gáztepsi megtelik vele ), de nálunk elfogy.
VálaszTörlés