Isten hozott nálam!


Örülök, hogy meglátogattál, gyere máskor is!

2014. szeptember 14., vasárnap

Transzfer technikával

Anyósomnak Mária napra


Különleges és ritka kapcsolat a miénk, melynek a kölcsönös szeretet és a bizalom az alapja. Mindig kerékpárral közlekedik.....annak idején sokat "fuvarozta"a gyerekeimet is a bringájával. Mostanában egyre többet aggódik....mi lesz ha már nem tud felülni a kedvenc járművére. Gondoltam meglepem egy párnával, s ha majd nagyon hiányzik a kerékpár....átölelheti.


A párnára idézetet is transzferáltam:
A szeretet ereje
"Ez a gyógyír minden betegségre és ártalomra, minden gondra és bánatra, az emberi nem összes bűnére - ez az egyetlen szó: "szeretet". Ez a szent erő amely életet teremt és alakít. Valamennyiünk számára ez ad erőt, hogy csodákat tegyünk."

2014. szeptember 6., szombat

Olíva szappan babérolajjal

Végre szappanozhattam megint!
Finom, jó minőségű babérolajhoz jutottam a napokban, így egyik nagy álmom látszott megvalósulni. Igaz nem az  "Aleppo"......... hanem olyan "majdnem Aleppo" szappant sikerült összehoznom.


Az aleppo szappanról:

Az aleppói az első szilárd szappan a világon, több, mint ezer éve készítik a Közel-Keleten. A szíriai Aleppó városában őrizték meg leginkább a hagyományt, a helyi mesterek olívaolajból, babérolajból és szódából, kézműves módon gyártják, nem tartalmaz szintetikus adalékanyagokat, tartósítószereket és színezéket.
 
A PH-semleges és telítetlen zsírsavak szerkezete nagyon hasonló a bőréhez, így a hatóanyagok jól kötődnek és segítenek a bőr ellenállóképességének megőrzésében. Az Aleppói szappan alaposan tisztít, eltávolítja az elhalt hámsejteket, dezodoráló hatású és antiszeptikus. Hidratáló, különösen ajánlott allergiára hajlamos, ekcémás, aknés, gyulladásos bőrre. A babérolaj antibakteriális, nyugtató hatása kiváló kiegészítője az olívaolaj bőrfunkciókat szabályozó szerepének.


Az aleppo szappan bőrre gyakorolt hatásai: 


Használható naponta testre, hajra és arcra egyaránt.

Arcpakolásként is kitűnő, mert szabályozza a bőr minden működését.

Kisbabáknak is készíthetünk fürdőt belőle.

Bőrgyógyászati kezelések kiegészítője neurodermitisz, övsömör, ekcéma, gombás fertőzés, pattanásos bőr és más allergiás tünetek esetén.


Borotválkozáskor: vízzel összekeverve, szappanhabként érzékeny és pattanásos, pörsenéses bőrre (borotválkozás utáni arcvíz használata ebben az esetben kerülendő)

Samponként csökkenti a hajhullást és a túlzott zsírosodást. (Ha száraz a hajunk, használjunk hajolajat, vagy más természetes olajat, pl.
argan-t.)

Rovarcsípések enyhítésére, a viszketés csökkentésére (az érintett bőrfelületet majdnem száraz szappannal dörzsöljük be)

A babérolaj hatékony tisztító, fertőtlenítő hatású.
Egy friss kutatás szerint a babérolajból készített kivonat hatékonyan veszi fel a harcot a különböző rákos sejtek növekedésével: pl. bőrrák vagy mellrák.

Folttisztítóként is használják, érzékeny, finom anyagú szövetekhez (pl. selyem)

Molyirtóként a szekrényben (a babérolaj illatát nem kedvelik a molyok)

Az olívaolaj évezredek óta ismert bőrfiatalító, regeneráló tulajdonságáról.


.... és még egy érdekesség:

Az aleppoi szappan, ellentétben más szappanokkal, úszik a víz felszínén:)


Készítése:


Az aleppói szappant olívaolajból és szódából főzik, később babérolajat adnak a keverékhez. A masszát szétterítik és némi száradás után blokkokra vágják, majd gúlába halmozva minimálisan fél évig a sivatagi szélben tovább szárítják. A végtermék E-vitamin tartalma igen magas, a bőrgyógyászati tesztek „igen jó” minősítéssel látták el.

A szappan eleinte zöld színű, majd a száradás során nyeri el végső, jellegzetes okker színét.

Forrás:  http://kozmetikanatura.hu