Isten hozott nálam!


Örülök, hogy meglátogattál, gyere máskor is!

2014. április 15., kedd

Húsvéti ajtódísz natúr egyszerűséggelAz egyszerűség híve vagyok, így ha magamnak "alkotok" valamit az egészen biztos, hogy természetes anyagból, kevés díszítéssel készül. Ebben a koszorúban ami igazán különleges, az a lenvászon.  A nyers színűt, még a nagymamám szőtte, egy egész véggel találtam a padláson amikor otthon jártam. A fehéret pedig anyósomtól kaptam...ő is a padlásról vadászta le....... igazi kincs mindegyik, tele érzelmi kötődéssel.
Nekem ez a koszorú így az egyszerűségével teljes, hiszen tudjuk mindannyian nem ezek a külsőségek a legfontosabbak, hanem, hogy belülről tudjunk felkészülni, megélni  a húsvétot, annak mély értelmű mondanivalóját.  Ha lehet ne csak szaladgálásból, takarításból, sütésből-főzésből álljon a hét. Nem dől össze a világ ha nem lesz minden tökéletes.  A család, a szeretteink, az egymásra figyelés, a gondtalanul, vidáman eltöltött ünnep mindennél többet ér.

2014. április 11., péntek

Húsvétra hangolvaA tavasz megérkezésével a gondolataimat leginkább a növénytársítás, a "jó és rossz szomszéd", a biogazdálkodás, a fűszernövények és zöldségfélék termesztésének tudománya foglalkoztatja. 
A kapának kiemelkedő szerepe lett az életemben.....sajnos a varrógép kárára.
Tegnap este a blogok olvasása közben  sok szép és jó ötletet találtam..... az egyik nyuszi minta különösen  csábított. A következő pillanatban már a rongyok között matattam.
Nem  vacakoltam sokáig.....hipp-hopp......a nyuszik már ott huncutkodtak  a teraszon.
A mintát itt találtam.......ha kedvetek van készítsétek el. Hozzanak Nektek is örömet, vidámságot és  jókedvet!