Isten hozott nálam!


Örülök, hogy meglátogattál, gyere máskor is!

2013. november 30., szombat

Vendégpapucs......nemezelve

Legkisebbik fiacskám holnap lesz 30 éves........ nem kell semmi rosszra gondolni......nem ő fogja viselni.......de az volt a kérése, hogy vendégpapucsokat nemezeljek a születésnapjára. Ez a csajos az első darab.


Három pár pasis még befejezésre vár. ha elkészültek mutatom azokat is.
Kellemes, szép hétvégét kívánok!

2013. november 24., vasárnap

Elli....a kiselefánt


Pannánknak készült.....születésnapra. Gondoltam a változatosság kedvéért most nem babával.....hanem egy szerencsehozó elefánttal ajándékozzuk meg.
Az első találkozás nagyon biztató volt.....remélem hamar megkedvelik egymást!

2013. november 16., szombat

Nagyi kockák

Nos.....miattuk gyakorlom a horgolás tudományát.

A takaró még nagyon távolinak tűnik........első körben talán egy párna meghozza a sikerélményt. Erősen gondolkodom, hogy a nemezelés technikájával is kombinálom. Még nem tudom hogyan, de kattog az agyam folyamatosan.
Kellemes, szép hétvégét!

2013. november 3., vasárnap

Elmaradás

Hosszú idő kimaradt.....pedig készültek apróságok, történtek események, a kertemben nem csak a vakond dolgozott, szabadidőnkben pedig kerékpáros kirándulások színesítették a napjainkat. Arra gondoltam, hogy lassan pótolnám az elmaradásokat.
Még a nyár elején, a  juniálison egy mini kiállításon mutathattuk meg milyen szép és hasznos tárgyakat készítünk mi.....a Kézműves klub tagjai.Helyet kaptak a szappankáim is.......egy rövid ismertetővel, mely a szappankészítés múltjába és jelenébe kalauzolta el a látogatókat. Megmutathattam a nagymamám által készített mosószappanokat, melyek az ő  padlásáról kerültek elő feketén és kormosan. Otthon megtisztítottam....s mit látok......higgyétek el nem én voltam.


azóta is ott motoszkál a fejemben, hogy a nagyi így üzent nekem.

A legnagyobb felületet a nemeztárgyaink, használati eszközeink kaptákÉs a kis csapat, akik mindezeket készítették:


Gyula egyszerű, szép formájú használati eszközeit sokan megcsodálták.


 Manapság is sok kedvelője van az "agyag gyúrásnak".......Erika is közéjük tartozik.


Mónika kalocsai hímzéssel díszített ruhája és tornacipője


A nemezelés, az agyagozás mellett a csuhéfonással készített használati tárgyak is nagy népszerűségnek örvendenek. Erika meglátta a csuhéban rejlő természetességet és szépséget....munkái önmagukért beszélnek.


Márti a vezetőnk csodálatos keretbe foglalta az egész kiállítást, s a hagyománytól eltérően a megnyitón a dédmamájához írt levélben fogalmazta meg, mutatta be a kiállítást, a régmúlt kézműves eszközeit, tárgyait, melyekre már a Dédike is rácsodálkozna, hiszen a tudás melyet egyik nemzedékről a másikra szállt teljesen más, új formában, új köntösben él tovább.