Isten hozott nálam!


Örülök, hogy meglátogattál, gyere máskor is!

2012. december 22., szombat

Az ünnep....a szeretet....a karácsony


Munkahelyi elfoglaltságaim, az ottani változások, többségében negatív élmények teljesen elszívták pozitív energiáimat....csak tettem a dolgom és bizakodtam.....talán vége lesz......talán jobb hozzáállással, emberibb gondolkodással, empátia készséggel jó irányba indulunk. Sajnos a tegnapi nap az összes eddiginél nehezebben kezdődött.........szinte sokkoltak. Szeretném leszögezni nem engem érintett.......mégis átéltem, megéltem.........megéltem, hogy egyik napról a másikra dönthetnek intézmény és ember felett.....és ez borzasztóan nehéz. Nehéz,  még akkor is ha a gazdasági helyzet.....a számolások eredményei indokolttá teszik.
És ugye az ünnep.....legbelül születik........én viszont belül nem tudtam ünnepelni.....még nem....pedig az ünnepi készülődés annyira jó! Vártam a csodát........ami számomra tegnap délelőtt meg is érkezett.
Csörgött a telefonom.......amit jó szokásomhoz híven az irodában hagytam. Sőt amikor visszaérkeztem sem néztem meg. 

Aztán a vezetékes szólalt meg: - Hallóóóó.........Robi vagyok. Anya nagyon szépen kérlek ne szakíts félbe......szeretnék neked valamit mondani!
Húúúú! Annyi minden futott végig a fejemben.....talán nősül.....vagy súlyosan beteg......esetleg háromszoros nagymama leszek?
- Tudod anya.......azért hívtalak, mert azt mondják ma eljön a világvége.......csak azt szeretném mondani........köszönöm, hogy felneveltél......és, hogy nagyon szeretlek.
A gombóc óriásira nőtt a torkomban.......megszólalni nem tudtam.....a könnyeimmel viaskodtam.
- Anya..... nem jön el a világvége........ezt én is tudom, de nagyon szerettem volna elmondani neked!
Potyogtak a könnyeim.....hangot alig tudtam kipréselni.....nagy nehezen sikerült.......én is szeretlek Fiam!

Az igazi ünnep legbelül megszületett....itt van a bennem.....a készülődés örömében, a  mézeskalács illatában, a meleget sugárzó kandallóban, a gyertya fényében, a találkozás örömében.....a szeretet erejében.

 Kívánok Nektek Békés, Boldog, Szeretettel teljes Karácsonyi Ünnepeket!

Erika

Egyben szeretnék elköszönni Tőletek..........bizonytalan ideig bezárom a blogomat, ez nem jelenti azt, hogy nem írok, hogy nem teszek fel munkákat. Csak kell egy kis idő.........idő, hogy feltöltődjek, hogy erőt gyűjtsek, hogy a fejemben a helyére kerüljenek a jó és a rossz élmények, hogy megnyugodjak.

Köszönöm, hogy olvastatok, hogy figyeltetek rám!
2012. december 10., hétfő

Karácsonyi mese felnőtteknek
Maria Loley

A kis Betlehemi csillag
 
A kis csillag a milliárdnyi többi között állt fenn az égen. Végtelenül messzi kis fehér pont volt csupán. Senki sem vette észre - éppen ez volt bánata. Hajnalban nem az ő fénye világított a legerősebben, nem ő volt az Esthajnalcsillag. A Nagy Medve sem ő volt, de még csak a gyeplő sem a Göncölszekér rúdjánál.

Amikor látta, hogy a betlehemi istálló feletti csillag milyen erősen fénylik, ezt gondolta: - Én is szeretnék egyszer így világítani! Egyszer ott állni az istálló felett, ahol a gyermek megszületett! De a Föld nagyon távol volt.

A gyermek a jászolban mégis meghallotta kívánságát. És a sok-sok más csillag között a kis csillagot is meglátta.

Ezután a következő történt: a kis fehér pont lassan kezdett kiválni a Tejútból, és süllyedt mélyebbre, egyre mélyebbre. Ahogy egyre ereszkedett, úgy lett mindig nagyobb és nagyobb. Már olyan nagy lett, mint egy kéz, öt sárga csóvaszerű nyúlvánnyal. Úgy nézett ki, mint egy igazi csillag. És ekkor nagy csöndben leereszkedett egészen az istállóig. Odacsücsült a jászol szélére, de kissé ijedtnek látszott. Mária, aki éppen aludt, csodálkozott, hogy egyszerre mégis milyen világos lett.

- Karácsony van - mondta a gyermek a csillagnak -, kívánhatsz valamit. Tudom, hogy van egy nagy kívánságod.

A kis csillag látta a gyermek arcát, amint éppen rámosolygott.

- Nincs semmi kívánságom - mondta a kis csillag, egyáltalán nem szerénységből. Valóban elfelejtette, amit korábban oly nagyon kívánt magának. - Egyet szeretnék csak - mondta ki végül. - Hadd maradjak itt, a közeledben, ahol téged láthatlak. Mindig melletted szeretnék lenni. Maradhatok?

- Igen - válaszolta a gyermek. - De csak úgy maradhatsz velem, ha elmész. El az emberekhez, akik itt laknak a Földön. S ha elmondod nekik, hogy láttál engem.

- Az emberek nem fogják megérteni az én nyelvemet, s nem fognak hinni nekem - mondta a kis csillag. - És ... hogyan jutok el hozzájuk? Mind a házukban vannak. Az ajtók zárva, s olyan hideg van.

- Épp azért, mert hideg van, neked kell odamenned és felmelegítened őket. Az ajtók? Én magam fogom azokat kinyitni. Én is ott leszek azoknál az embereknél, akikhez te elmész.

A kis csillag hallgatott. Még kisebbnek érezte magát, mint korábban.

Amikor a gyermek látta, hogy a csillag szomorú, rámosolygott:

- Ha rászánod magad, ajándékozok neked valamit. Minthogy öt csillag-ágad van, öt dologgal ajándékozlak meg téged. Ahova elmész, ott mindig világos lesz. Az emberek meg fogják érteni beszédedet. Meg tudod majd érinteni a szívüket. A szomorúakat fel tudod majd vidítani, s végül a békétleneket ki tudod engesztelni.

- Megpróbálom! - mondta a kis csillag. Ahogy indulni készült, érezte, hogy a fényből, amely a gyermeket körülvette, egy kevés ő mellé is szegődött. Egy kevés a melegségből és az örömből s az ő békéjéből.

A istálló fölötti kis csillag továbbra is apró és fénytelen maradt, láthatatlanul vándorolt a Föld fölött. Vitt viszont egy titkot magával, amelyről a többi csillag semmit sem sejtett: rá mosolygott a gyermek, s őt küldte útra. Hitet adott neki, hogy miért, alig tudta felfogni.

Épp hogy elindult, egy kunyhóhoz ért. Egy öregasszonyt talált ott, az asztalra könyökölve. Alig vette észre, olyan sötét volt a házban.

- Jó estét! - köszönt a kis csillag. - Sötét van itt nálad. Bejöhetek?

- Nálam mindig sötét van - mondta az öregasszony. - Még akkor is, ha fényt gyújtok. Vak vagyok. De kerülj beljebb, akárki vagy is.

- Köszönöm - mondta a kis csillag, s leült az asztalhoz az asszony mellé. S amint ott ültek, a csillag elmesélte hosszú útját az égből, s azt, amit Betlehemben átélt. Olyan szépen mesélt, hogy az asszony azt mondta: - Mintha én is látnám a gyermeket a jászolban. De hát én vak vagyok, s a gyermek is messze van. Ha nálam maradsz, akkor világosabb lesz. Maradj nálam, akkor nem leszek annyira egyedül.

- Te már soha többé nem leszel egyedül - mondta a csillag. - A gyermek fénye most már mindig nálad marad! De milyen különös is ez a fény: csak akkor tudod megtartani, ha tovább ajándékozod.

- Értem - mondta az asszony.

Miután elbúcsúztak, az asszony bezárta kunyhója ajtaját, s elindult a mezőkön keresztül. Úgy ment, mint bárki, aki lát. Az úton előtte ott volt a fény. Az a fény, amit a világtalanok is látnak.

A kis csillag boldog volt. Még sok ajándékot kellett szétosztania, s a karácsonyestnek sem volt még vége. De nem ért a dolga végére. Még ma is ott vándorol a Föld fölött. Esténként a csillagos égen meg tudom neked mutatni, hogy valamikor hol volt. De hogy ma hol van, azt nem tudom. Azt viszont tudom, hogy azokhoz mind elmegy, akik kívánnak valamit. Az asszony azt kívánta, hogy csak annyira lásson, hogy útra tudjon kelni. De maga a kis csillag is, ma is még csupán egy kis fehér pont lenne az égen, ha nem lett volna egy nagy-nagy kívánsága.


Békés, örömteli várakozást!