Isten hozott nálam!


Örülök, hogy meglátogattál, gyere máskor is!

2012. november 24., szombat

Szappansütik természetesen

Ezek a kecsketejes szappankák már karácsonyra készültek......csupa természetesség....kiváló bőrápoló, hidratáló hatással......... mely igazi kényeztetés a bőrnek.
Izgalom és öröm.......mindkettőnek részese voltam a tervezéstől a megalkotásig.........az elején a lúgtól féltem....később amiatt aggódtam, hogy a szappanosodási folyamatnál minden rendben legyen. 
Aztán az öröm...... amikor a szappan kijön a formából........ a várakozás az érés ideje alatt........hogy végre kezembe vehetem.....kipróbálhatom...... és a jó érzés, hogy olyan lett amilyennek megálmodtam!


Szappankészítős tudományomat  Nikin és Henin kívül a Fórumos lányoknak köszönhetem. Igazán segítőkészek és kedvesek.2012. november 18., vasárnap

Egyszerű polár sál Larának
Igen ez a megoldás nagyon egyszerű....nekem viszont időre volt szükségem, hogy "megvilágosodjak". Sikerült túlbonyolítanom az egészet.....aztán csodálkoztam, hogy nem tudom kifordítani. 
Szóval.....az úgy volt, hogy két réteg anyagot összefogtam.......a bújtatónak kijelöltem a kört, körbevarrtam, kivágtam......és mint aki jól végezte a dolgát a sálat is körbevarrtam.....na jó, itt azért hagytam nyílást a kifordításhoz.......hiába próbálkoztam......fordítgattam.....a bújtatónál megállt a tudomány! Hamar rájöttem.....Erika....itt valamit nagyon elrontottál!
A mentőötlet gyorsan megszületett: visszafordítás.......pelenkaöltés...... horgolt virág. 
Csak halkan súgom......a virágot én horgoltam.....könyvből....segítség nélkül. 


2012. november 16., péntek

Olíva szappankák

Valahogy megfeledkeztem róluk......így a blogon nem mutattam. Az esküvőre készültek....köszönetajándékként a lagzi vendégeinek. A szappankák 100%-os olívaolajból készültek, levendula és citromfű illattal. Az olívaolaj kiválóan hidratál, lágyítja és fiatalítja, regenerálja a bőrt.Kicsi tasakokban....a teríték mellett foglalták el méltó helyüket....... apró figyelmesség, de igazi meglepetés volt a vendégek számára.


2012. november 2., péntek

Mézes ajakápoló balzsam....szeles, hideg napokra


A kellemes, szép őszi napokat felváltja  a hideg, ködös, esős, olykor vadul fújó szél. Sajnos a velejárója az ajkak kipirosodása, cserepedése......Míra unokám elég gyakran szenved emiatt.  
Antal Valinál  találtam egy jó leírást......szerencsére a hozzávalók sem hiányoztak........kedvem is volt.......így elkészítettem. 
Egy evőkanál méhviaszt gőz fölött felolvasztottam, majd két evőkanál mandulaolajat és egy evőkanál mézet adtam hozzá......kicsit kevergettem, majd üvegekbe öntöttem. Szilárdulásig fogpiszkálóval kevergettem....ez szükséges, mert különben a méz leül az aljára. Illóolaj most nem került bele.....szerintem a méz illata tökéletesen érezhető.
Már teszteltem is........finom édeskés íz......kellemesen puha, bársonyos ajkak.